Handmatige update Wordpress

Regelmatig komt er een update uit van het handig CMS WordPress en helaas meer dan mij lief is werkt de autopmatische update niet of niet goed. Ook vandaag heb ik weer twee verschillende websites ge-update naar de meest recente WordPress versie 3.4.2. Wederom heb ik dit handmatig gedaan. Automatisch gaat op de een of andere manier vaak fout en mocht het dan ergens blijven hangen kom je in nog grotere problemen. Vandaar mijn voorkeur voor een handmatige update. Voor iedereen die dit te lastig vind staat er op Youtube een erg handige instructivideo waarbij je stap voor stap wordt meegenomen in de update.

Link: http://youtu.be/1pJlTkFx5pQ

Het kan zelfs zo zijn dat je webhosting bedrijf automatische wordpress updates blokkeert vanwege een veiligheidsrisico. Zo biedt ook TransIP deze mogelijkheid niet aan in de standaard hosting pakketten.

Aangezien je tijdens de update het beste alle plugins kunt deactiveren dien je deze daarna weer te activeren. Het is aan te raden dit per plugin te doen. Af en toe wil er na een update een plugin wat storingen geven, zo zag ik bij deze laatste update dat de Customer Reviews plugin gebruikt op deze website niet 100% optimaal meer werkt. In dit geval zou je deze plugin kunnen updaten of vervangen. Als je dit per plugin langs loopt weet je gelijk waar het probleem zit.