Geld Verdienen met Bloggen - 7 X Reality Check

Lekker vanuit huis werken wanneer het jou uitkomt en schrijven over je favoriete onderwerpen. Dit is een goede motivatie voor de vele enthousiastelingen die elke dag weer een nieuwe blog starten of een blogartikel schrijven, alle 3 miljoen mensen per dag (www.worldometers.info/blogs).

Een blog starten is eenvoudig, geld verdienen met je eigen blog is daarentegen lastig. Dat wil zeker niet zeggen dat het niet kan. Mensen die zeggen dat het onmogelijk is overdrijven net zo sterk als de mensen die zeggen dat het makkelijk is, de waarheid ligt zoals vaak in het midden. Het gebruik van de meest genoemde methodes zoals affiliate marketing, ebook verkoop en Adsense zijn zeer geschikte manieren die duizenden mensen dagelijks helpen in hun inkomen te voorzien.

Houd je zelf echter niet voor de gek door artikelen als dit te lezen en te denken dat je er met enkele stappen bent. We bespreken in dit artikel enkele feiten die als reality-check kunnen dienen voordat ook jij met een blog begint.

Reality Check #1:
80% verdient minder dan $1.000 per maand

In dit artikel op lifehacker worden diverse onderzoeken en cijfers aangehaald. Hieruit blijkt dat het grootste deel van de bloggers niet genoeg verdient om bloggen als vervanging van een full-time baan te kunnen zien. We zien dat grote groepen het moeten doen met minder dan $100 per maand en het overgrote deel van rond de 80% het niet lukt om een inkomen van meer dan $1.000 per maand uit hun blog te genereren.

Reality Check #2:
Blogs met hoge inkomsten zijn van bedrijven

Hoewel bloggen misschien makkelijk lijkt is het uiteindelijk gewoon echt werk. En professionele bedrijven blijken er vaak beter in om veel werk te verzetten. Wie door de top 30 blogs op  kijkt ziet dat er veel bedrijven tussen zitten. Ook blogs die wel door één persoon gestart zijn worden inmiddels door meerdere schrijvers van inhoud voorzien. De $30.000 omzet per maand van bijvoorbeeld de blog Coolest-Gadgets.com is al minder gigantisch als je dit met vijf andere schrijvers moet delen. Bedenk je goed dat er (heel erg) weinig one-day-fly achtige blogs zijn die één keer week een grappige blog schrijven en een paar maanden later miljonair zijn.

Reality Check #3:
Bloggers stoppen binnen 6 maanden

Volgens een onderzoek van Technocrati, de van origine zoekmachine voor blogs, stopt 95% van de bloggers binnen 6 maanden met het actief bijhouden van hun blog. Dit betekent dat wanneer jij vandaag een blog begint er een kans van 1 op 20 is dat je deze over 1 jaar nog steeds actief vult met blog artikelen. Hoewel dit een vrij dramatisch cijfer is kun je hier een positieve motivatie uithalen, als het jou wel lukt om door te gaan ben je nu al een betere blogger dan 95% van je concurrenten. Een goede manier om je hier op voor te bereiden is het maken van een lijst met blog artikelen. Stel dat je van plan bent om minimaal één keer per week een blog artikel te schrijven kijk dan nu alvast of je 52 titels kunt bedenken. Indien dit lukt kun je hier de komende 52 weken elke week één van langslopen en zo je eerste jaar vullen. Tussendoor kun je natuurlijk nog ‘spontane’ blogberichten plaatsen maar op deze manier heb je een basis staan.

Reality Check #4:
365 dagen werken voor nul euro…

Houd jij dat vol? De kans is aanwezig dat het één jaar of zelfs meer duurt voordat je blog genoeg bezoekers begint te krijgen om omzet te kunnen genereren. Er zijn zelfs bloggers die je aanraden om de eerste 6 tot 12 maanden niet eens met geld verdienen bezig te zijn en ook nog géén banners en advertenties te plaatsen. Op deze manier kun je in het begin de volle aandacht op de kwaliteit van je artikelen en relaties met andere bloggers richten. Kun je dit volhouden, een jaar lang wekelijks schrijven zonder financiële beloning? (beantwoord deze vraag zo eerlijk mogelijk).

Reality Check #5:
Ben jij een Goede Verkoper?

Uiteindelijk is het je plan om met je blog geld te gaan verdienen en indirect dus producten en/of diensten te verkopen. Ben je echter zelf wel een goede verkoper? Zie je automatisch kansen in de markt en heb je een gevoel voor de argumenten om je doelgroep over te halen voor een specifieke dienst? Het is goed dat je bloggen leuk vindt, echter wie er een serieus inkomen uit wil halen moet het professioneler aanpakken. Denk na over vragen omtrent je doelgroep, de product markten, concurrentie en mogelijke adverteerders.

Reality Check #6:
Bloggen is NIET gratis

Deze blogger heeft per jaar ongeveer €20.000 aan kosten om zijn blog te beheren. Dat lees je goed, twintigduizend euro. Dus de volgende keer dat je in een artikel leest dat iemand €2.500 omzet per maand heeft met zijn blog, bedenk je dan dat er wellicht ook kosten bij komen kijken. Dit is natuurlijk niet een standaard kostenplaatje voor elke blog maar geeft wel duidelijk aan dat je rekening met kosten moet houden. Naast webhosting en domeinnaam kosten kun je denken aan mailingdiensten, logo ontwerp, plugin abonnement, Facebook promotie etc. Als je totaal niet in kunt schatten wat je voor diensten nodig hebt en gaat uitgeven neem dan een basis schatting van ongeveer €500 per jaar.

Reality Check #7:
Een blog schrijven duurt gemiddeld 2 uur

Wanneer je een blog start naast je dagelijkse werk zal het zwaar zijn om het vol te houden. Gemiddeld doen bloggers namelijk wel 2 uur over het schrijven van één blogpost. Afhankelijk van de hoeveelheid research kan dit snel nog enkele uren langer duren. Als je dit dagelijks in de avonduren wil doen kun je uitgaan van enkele vermoeiende maanden (of jaren).

Deze reality check komt misschien nogal rauw op je dak en het laatste wat we willen doen is je afschrikken! Bloggen is namelijk leuk, nuttig en je KAN er ook nog een zakcentje mee verdienen. Verwacht enkele géén gouden bergen omdat je drie leuke artikeltjes hebt geschreven, wat succesvolle bloggers allemaal gemeen hebben is dat ze hard werken en al jaren bezig zijn. Onderstaand filmpje is van een succesvolle blogger die je wellicht weer wat hoop geeft, succes!

Een Reactie

Sinter
04 december 2018 om 14:14
wow ik wist niet dat er zoveel checks waren! bedankt voor deze interessante informatie.
Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *