5 Wordpress Sneltoetsen die TIJD besparen

wordpress bericht

Wie dagelijks met WordPress werkt zal steeds meer functies ontdekken die het maken en bewerken van pagina’s makkelijker maken. Toch zijn bepaalde de sneltoetsen nog regelmatig onbekend, we verwachten dat de meeste sneltoetsen zoals Ctrl+C (copy) en Ctrl+B (bold) wel kennen dus we kijken nu iets verder. Daarom delen we in deze blogpost onze vijf favoriete sneltoetsen voor WordPress.

Sneltoets 1: Shift+Alt+J

Met deze combinatie kun je een geselecteerde tekst uitlijnen in de volledige breedte. In Microsoft Word staat dit tevens als Justify bekend en werkt het met de combinatie Ctrl+J

Sneltoets 2: Alt+Shift+P

Wie een blogpost met een pagebreak wil afbreken kan dat handig doen met de sneltoets Alt+Shift+P.

Sneltoets 3: Alt+Shift+U

Sneltoetscominatie 3 en 4 helpen beide bij het maken van een lijst in WordPress. Het gaat hierbij de sneltoets Alt+Shift+U om een un-ordered list, oftewel een lijst bet bullet-points en géén cijfers.

Sneltoets 4: Alt+Shift+O

Bij de variant Alt+Shift+O betreft het juist wel een genummerde lijst, oftewel een ordered-list.

Sneltoets 5: Alt+Shift+1

Tot slot gebruiken we zelf nog regelmatig de sneltoets om een Heading te maken. Met Alt+Shift+1 geef je de geselecteerd tekst heading 1, uiteraard geldt voor heading 2 de combinatie Alt+Shift+2 etc.

Er zijn nog meer combinaties maar dit zijn onze favorieten, wil je de volledige lijst zien klik dan in de teksteditor op het vraagteken