5 Aandachtspunten voor je webwinkelbeheer

Als eigenaar van een webwinkel heb je een hoop zaken aan je hoofd. Wekelijks moet je je bezig houden met alle facetten, van inkoop tot marketing. Wat dat betreft is het verschil met een ‘gewone’ winkel niet zo groot. Maar wat zijn nu belangrijke zaken om op te letten die specifiek met je webwinkel website hebben te maken? Ik licht er even vijf uit, en laat de traditionele retail onderwerpen als je assortimentsbeheer, levering en inkoop even buiten beschouwing (al zijn die natuurlijk net zo belangrijk):

1. Analyseer regelmatig je bezoekersgedrag

De analyse van je bezoekersgedrag moet verder gaan dan aantallen bezoekers, de bounce-rate en de conversiepercentages. Daarom is het vaak goed om dieper te kijken dan alleen de statistieken van je webshop software. Duik ook in Google Analytics en bestudeer onder andere de acquisitieoverzichten (welke bronnen leveren hoeveel verkeer?) en de stroomdiagrammen. Hoe navigeren klanten over de site, waar komen de klanten binnen die converteren en welke klanten haken snel af? En hoe zit het met de verdeling over verschillende devices? Is jouw website ook gebruiksvriendelijk voor mobiele bezoekers?

2. SEO en Content marketing

Naast analyse van je huidige bezoekers ben je ook op zoek naar bezoekers die je nu nog misloopt. Omdat ze wel geïnteresseerd zijn in jouw producten, maar kennelijk jouw site niet kunnen vinden. Bestudeer bijvoorbeeld je Google search console. Het geeft je inzicht voor welke zoekwoorden Google jouw site wel toont, maar op een erg lage positie. Kun je iets aan je teksten en andere content verbeteren om beter op die termen te gaan scoren? Doe ook trefwoordonderzoek om te kijken op welke andere termen je vindbaar wilt zijn. Het is de juiste voorbereiding voor content marketing activiteiten zoals bloggen. Zorg dat iedere blog aansluit bij een zoekterm – of zoekzin – waarop je gevonden wilt worden.

Los van zoekwoordoptimalisatie is ook je technische seo van belang. Heeft je site een SSL certificaat (veilige sites scoren beter), is je page speed goed, staat hij niet vol met dubbele content? Deze en soortgelijke vragen zijn allemaal van belang voor het succes van je webwinkel in de Google zoekresultaten.

3. Overige marketing

Met content marketing alleen ben je er natuurlijk niet. Even belangrijk is je social media marketing. Waar veel andere zaken zijn in te plannen gedurende de week, is dit een activiteit die dagelijks aandacht vereist. Aandacht voor je campagnes, reageren op posts van bezoekers, informatie sharen die voor jouw volgers van belang zijn en regelmatig updates versturen over je assortiment en andere leuke nieuwtjes. En maak je gebruik van zoekmachine marketing (Google Adwords) of affiliates? Dan vragen ook die campagnes doorlopend om aandacht en bijsturing. Alleen al de formulering van een advertentietekst kan het verschil zijn tussen een doorklikpercentage van 0,1 procent of 2 procent.

4. Technisch beheer: Updates en back-ups

Standaard routine moet zijn om regelmatig je website te checken op updates. Daarbij moet je er niet alleen op letten dat voor het CMS of de webwinkelsoftware de noodzakelijke updates worden geïnstalleerd. Ook de mogelijke third-party extensies die je eraan hebt gekoppeld voor bijvoorbeeld formulieren, betalingen, nieuwsbrieven etc. moeten steeds up-to-date worden gehouden. Zo blijft je site perfect functioneren en voorkom je beveiligingslekken.

En uiteraard zijn back-ups belangrijk. Daarbij wordt nogal eens over het hoofd gezien dat niet iedere hosting provider standaard back-ups maakt van de websites en andere toepassingen die op het hosting pakket draaien. Check dus wat jouw hoster opslaat – en kan terugzetten bij problemen – en wat jij zelf moet doen. Sowieso adviseer ik altijd om los van de hosting aanbieder ook zelf regelmatig een eigen back-up te draaien.