2015 Evaluatie van de Resultaten

Wie het jaar begonnen is met goede voornemens kan binnenkort alweer de balans opmaken van de voortgang, welke prestaties zijn er echt geleverd? Met nog maar 6 werkweken te gaan is er nog maar weinig tijd over om nieuwe projecten te starten en af te ronden voor het einde van het jaar.

Naast de gemaakte voornemens zijn er enkele andere ontwikkelingen die je als website houder in 2015 niet aan je voorbij hebt laten gaan, we bespreken enkelen.

100% responsive?

Is de website al volledig responsive en daarmee goed leesbaar op zowel desktop als mobiel en tablet? Sinds april 2015 rangschikt Google de mobielvriendelijke pagina’s hoger dan de niet mobielvriendelijke pagina’s. Gebruik deze tool om je eigen websites te controleren.

Voorlopig zegt Google dat het enkel om mobiele zoekresultaten gaat die zijn aangepast maar diverse SEO-experts verwachten dat dit op termijn ook de reguliere desktop resultaten zal beïnvloeden.

Snelle laadtijd?

Het onderdeel waar je eigenlijk elk jaar je website op kunt verbeteren is de snelheid. De drie quick-wins hier zijn: snelle webhosting, geoptimaliseerd CMS en beperkte content. Zonder snelle hosting is het onmogelijk een snelle website te presenteren, dit is tenslotte het bedrijf dat de website levert aan de bezoeker. Stap 2 is een goede snelle CMS, oftewel een ge-optimaliseerd CMS. Elke CMS kan snel en langzaam zijn afhankelijk van wat je er mee doet. Kijk hier voor vier WordPress plugins die je website versnellen:

Is de website Lean?

Stap 3 sluit aan bij het eerste voornemen van dit jaar, afvallen, less is more. Zet géén afbeeldingen of filmpjes op je website die niet cruciaal zijn voor de boodschap aan de bezoekers. Wees concreet en lean zodat je snel je belangrijkste bericht overbrengt.

Controleer je verwachtingen voor het jaar?

Ben je tevreden over de vooruitgang van je website over 2015? Een leuke check is bijvoorbeeld om nog om te kijken hoeveel berichten er tot nu toe geplaatst zijn. Vaak voegen ondernemers een blog of nieuws onderdeel toe aan hun bedrijfspagina met de ambitie maandelijks of zelfs wekelijks een update te posten… dit is erg moeilijk. Dat het niet gelukt is geeft niet, echter helpt het wel om het plan voor volgend jaar hierop aan te passen.